Pályázatok

carevol.jpg

CAREVOL - Állandó viselésre alkalmas egészségügyi célú mobil távmonitoring eszköz kifejlesztése.

A projekt teljes címe: CAREVOL – Állandó viselésre alkalmas egészségügyi célú mobil távmonitoring eszköz, valamint neurális öntanuló algoritmusokon alapuló vészhelyzet felismerő és egészségügyi kockázatelemző szoftver kifejlesztése.

A támogatás mértéke 69.02%, a projekt befejezési dátuma 2017. november 12.

A projekt megvalósítása konzorciumban történt. Ebben a konzorciumvezető az Insula-Pilup Kft., a konzorciumi tagok pedig a DealCom Kft., valamint az EuroMACC Kft. A vállalkozások együttesen többéves kutatói és orvosi tapasztalattal rendelkeznek, ezáltal biztosított volt a projekt szakmai megvalósíthatósága. A megvalósítás során kísérleti fejlesztés és ipari kutatási tevékenységek valósultak meg, amelyeken belül 8 tevékenység került meghatározásra, amelyek a következők voltak: mérőeszköz fejlesztése (kísérleti fejlesztés), jelfeldolgozó algoritmusok kutatása (ipari kutatás), orvosi kutatások (ipari kutatás), diagnosztika és preventív modellek kutatása (ipari kutatás), elemző modul fejlesztése (kísérleti fejlesztés), keretrendszer fejlesztése (kísérleti fejlesztés), mobil alkalmazások fejlesztése (kísérleti fejlesztés), klinikai vizsgálatok lefolytatása (ipari kutatás). A projekthez kapcsolódóan előkészítési-, valamint projektmenedzsmenti feladatok is kapcsolódtak, melyek segítették a fejlesztés zökkenőmentes szakmai megvalósíthatóságát. A fejlesztés célja egy üzleti és sportos öltözékhez egyaránt illő, magas minőségérzetett keltő, életfunkciókat egészségügyi célú alkalmazásnak megfelelő pontossággal mérő, segélyhívó gombbal ellátott, állandó viseltre alkalmas karóra (mérőeszköz) és ehhez kapcsolódóan mesterséges intelligenciával (machine learning) támogatott egészségügyi elemzések és szolgáltatások kialakítása volt. Az óra folyamatosan méri a viselőjének mozgását (giroszkóp és gyorsulásmérő), szívritmusát, testhőmérsékletét, szintjét és bőrének vezetőképességét, valamint egy 1 elvezetéses EKG szenzorral is rendelkezik, amely nem folyamatos EKG mérési lehetőséget és vérnyomás becslés biztosít (jellemzően napi 1 alkalommal, vagy szív- és érrendszeri esemény észlelésekor). Az óra a mért adatokat bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítja a hozzá csatlakoztatott okostelefon keresztül az adatközpontba.

A EuroMACC Kft-t 1996-ban alapították, mint az MID America Computer Corp. európai fejlesztési központját. A MACC a HunTel Systems (Blair, NE USA) tagja. A piaci igényekre alapozva létrehoztuk Billing Bureau szolgáltatásunkat, mely outsourcing konstrukcióban kínál üzemeltetési megoldást COSMOSS™, hIPer™ és egyéb rendszereinkre ügyfeleinknek.

Mára a EuroMACC Kft. 100%-ban magyar tulajdonba került.

2011-től a EuroMACC Kft. és osztrák partnere, a Sonorys GmbH. a Babilon™ MVNE / MVNO platform fejlesztésébe kezdett. 

2013-tól mibiztosítjuk és üzemeltetjük az MVNE platformot a magyar on-line pénztárgépek működtetéséhez. 

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg