Mi az Executive Dashboard?

Az Executive Dashboard egy felhőalapú webes alkalmazás, amely életre kelti adatait! Segítünk Önnek és szervezetének a KPI-k, mutatók és egyéb alapvető információk megértésében, nyomon követésében és megjelenítésében.

Az Executive Dashboard használatával valós időben összegyűjtheti, megoszthatja és megjelenítheti az Ön számára legfontosabb adatokat. Érdekes vizualizációkat is létrehozhat az adatok időbeli nyomon követése érdekében, lehetővé téve a történeti összehasonlításokat, így szemmel tarthatja vállalkozása fejlődését mobil eszközökön, számítógépén, vagy egy nagy méretű, irodai megjelenítő eszközön.

ed2.jpg
ed1.jpg
1. Fedezze fel az adatait

Az Executive Dashboard segítségével felhőalkalmazásokból, számítógépe fájljaiból, felhőfájl-megosztási szolgáltatásokból, SQL-adatbázisokból vagy akár e-mail mellékletekből nyerhet ki adatokat.

Tegyük fel, hogy nyomon szeretné követni a vállalata Facebook-oldalának népszerűségét. Csak annyit kell tennie, hogy kapcsolatot létesít vállalata Facebook-fiókja és az Executive Dashboard között és hozzon létre egy adatkészletet (adatforrásnak nevezzük). Ezután ezt az adatforrást használhatja vizualizációk készítéséhez (Klip-nek és PowerMetrics-nek nevezzük ezeket). Máriskezdheti nyomon követni a trendeket.

Egyedi adatkészletre van szüksége? Írjon saját lekérdezéseket és hozzon létre egy egyedi adatforrást.

Nem tudja, hogyan kell lekérdezést írni? Semmi gond! Az Executive Dashboard több száz előre beépített adatforrást kínál, amelyek tartalmazzák a leggyakoribb igényeket. Például felhasználhatja a Google Analytics beépített adatforrását, így megkapja vállalkozása Google-fiókjának havi felhasználói, munkamenet és oldalmegtekintés listáját, statisztikáit.

Egyszerűen szeretne vizualizációkat építeni? A Klip és a PowerMetrics létrehozása előtt használja a modellezőt az adatforrások szerkesztéséhez. Az adatforrások modellezése megkönnyíti az adatok megértését és kezelését.

 

2. Jelenítse meg adatait

Vizualizálja adatait! Most, hogy már rendelkezik adatforrásokkal, ideje vizuálisan bemutatni az adatokat, például táblázatként vagy oszlopdiagramként. Az adatokat többféle módon jelenítheti meg az Executive Dashboardban, akár Klipként, akár PowerMetrics formájában az irányítópulton.

  • Klip: A Klip az adatok vizuális ábrázolása, például kördiagram, oszlopdiagram vagy mérőműszer. A klipek az Ön adataitmutatják be és a társított adatforrás frissítési gyakorisága alapján dinamikusan frissülnek. Használhat egy előre beépített Klip-et a Klip Galériaból, vagy építhet egy sajátot a Klip Szerkesztőben.

  • PowerMetrics: Ez egy olyan érték, amelyet idővel rögzítünk, például nyereség vagy havi rendszeres bevétel. Amikor nyomon követi a vállalkozása szempontjából legfontosabb mutatókat, folyamatos hozzáférést kap a jelenlegi és az eddigi információkhoz, lehetővé téve a megfelelő döntések meghozatalát a megfelelő időben.

  • Klip műszerfal: A Klipjeit egy műszerfalon jelenítheti meg, amelyet azután az irodában a nagy képernyőkön mutathat be, vagy megoszthatja személyekkel, csapatokkal. Ez nagyszerű módszer a hasonló tartalmak egy helyen történő összevonására. Készítsen saját dashboard-ot, vagy nézze meg előre elkészített mintákat a Műszerfal Galériában.

  • PowerMetric műszerfalak: A PowerMetric műszerfalak megjelenítik a kapcsolódó PowerMetrics eszközöket. Ezek a műszerfalak nagymértékben testreszabhatók, lehetővé téve az Ön egyedi igényeihez és közönségéhez igazított egyedi kijelzők létrehozását. Ez a rugalmasság lehetővé teszi az adatok formázását a hatékony tájékoztatás és az üzleti célok szemléletes megjelenítése érdekében.

 

3. Ossza meg adatait

Tegye népszerűvé az adatait! Ösztönözze az együttműködést a klipek, műszerfalak és a PowerMetrics eszközök megosztásával. Az adattrendek és eredmények terjesztése segít mindenkit a közös célok felé haladni, ösztönzi a vitát és az értelmes cselekvést.

Az Executive Dashboard-on sokféle módon megoszthatjuk adatainkat, ideértve az adatok pillanatképét (egy statikus idő pillanatban), vagy az adatok dinamikusan frissített nézetéhez mutató hivatkozások megosztását is. Avezérlőpultokat, klipeket és a PowerMetrics eszközöket nagy képernyőkön jelenítheti meg. így csoportokkal vagy egyénekkel, az Executive Dashboard fiókban, vagy az irodában lévőkkel egyszerre oszthatja meg a kívánt információt.

4. Tegyen lépéseket

Most, hogy emészthető adatokhoz jutott, mit kezd vele? Figyelje adatait naponta! A tények azt mutatják, hogy azon vállalkozások, amelyek következetesen, napi rendszerességgel követik nyomon adataikat, olyan trendeketokat észlelnek, amelyek azonnal segítenek a hatékony döntések meghozatalában.

A Klipekben teljesítménymutatókat állíthat be, amelyek jelzik az adatokban bekövetkező változásokat, vagy összehasonlíthatják a PowerMetrics különféle időszakai közötti történeti értékeket.

Figyelemmel kísérheti a legfontosabb adatpontokat, így nyomon tudja követni a vállalat fejlődését. Tegyen lépéseket a valós világban – a saját adatai alapján!

ed3.jpg